De modernste elektrische auto’s kunnen toch al aardig wat kilometers rijden (300 a 400km) voordat ze opgeladen moeten worden. Toch hoor je geregeld de commentaar dat er onvoldoende laadpalen zijn, maar is dat ook zo? Ook over de laadsnelheid en het gebruik van de laadpassen en de tarieven zijn er heel wat vragen. Hoe snel kan je laden? Welke laadpas werkt waar? En wat kost het? we gaan er graag even dieper op in.
Hoeveel Laadpalen Zijn Er In België?
Hoe Kan Je Betalen En Wat Kost Het?
Kan Ik Met Mijn Laadpas Overal Betalen?
Er zijn verschillende platformen binnen Europa waar uitbaters van laadpalen zich toe kunnen aansluiten om betaling van derden te accepteren. Als jouw laadpasje ook met dat platform communiceert kan je dus betalen en laden. De grootste Europese platformen zijn Hubject (DE) en Gireve (FR), eViolin (NL). Wil je een laadpasje dat overal kan laden, neem dan een Plugsurfing, Ev-Box, ICU, NewMotion of een van de andere aangesloten laadpasjes.
Belangrijk om weten is dat niet elke laadpaal is ingesteld om betaling van derden toe te laten. Een groot deel van de laadpalen die zich op privé terrein bevinden, zijn afgeschermd zodat enkel de betrokken werknemers kunnen laden. Gebruik maken van de juiste app die enkel de laadpunten visualiseert waar je kan laden is dus aangeraden.